Начин на приготвяне
Фасулът се слага да ври до готовност заедно с червената чушка и един морков. Към тях се прибавят малко олио и малко сол. След като стане мек, се оставя настрана.
В друг дълбок съд се прави запръжката: лукът и празът се нарязват на ситно и заедно с нарязаното на кубчета месо + сол се запържват около 2-3 минути. Към тях се прибавя наситнения морков и се оставя да се задуши, като се закрие с капак. След около 1-2 минути се слага червеният пипер и веднага след това доматеният сок.
Към тази смес се слага брашното малко по малко, като постоянно се бърка. Добавя се малко от бульона, в който е врял фасулът, защото иначе става много гъста запръжка. От сока на боба малко по малко се дабавя към запръжката - така, докато тя не поеме половината от сока на фасула.
След това запръжката се изсипва при боба и останалия бульон и се слага на котлона да ври за около 10-тина минути.
Вече готов фасулът се обогатява с подправките - чубрицата и джоджена. Маслото се слага, след като гозбата се изключи от котлона, но е все още вряла.
Най-накрая се слага цяла лютата чушка (ако е прекалено люта, след 10 минути трябва да се изкара от манджата). След като се сложи в порция, се гарнира с друга чушка отгоре.