Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Mесена домашна баница

Mесена домашна баница

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Mесена домашна баница
Снимка: Радка Славова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Такава баница няма да намерите никъде, защото от домашното по-вкусно няма"

Необходими Продукти

  • брашно - около 800 г
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • олио - 100 г
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса. Разделяме на 5-6 топки, като всяка разточваме на тънка кора.

Слагаме плънката на всяка и завиваме на охлюв в тава върху хартия за печене.

След като втаса втори път, заливаме със заливката, по желание поръсваме със сусам и печем в загрята фурна на 170 градуса за около 40-50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: