Начин на приготвяне
Лападът се почиства, а лукът и чесънът се нарязва на ситно. Задушават се в олио заедно с чубрица, риган и сол на вкус.
Млякото се разбърква с газираната вода, содата и сол на вкус.
Тавата се намазва с олио и на дъното й се слагат 2 листа от корите, които в средата се разрязват на кръст, за да не се надига при печенето.
Слага се още 1 и се разпределя част от лапада с малко натрошено тофу. Така през 2 листа се слага плънка и накрая завършва с 2 листа.
Баницата се разрязва на квадрати. Сгорещява се 100 мл олио и се налива на тънка струя в разрезите.
Полива се отгоре равномерно с млякото и газираната вода. Поръсва се със сусам.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.