Лангиди по странджански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
05/11/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10-15 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 342
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От разбитите яйца с прясното мляко и два пъти пресятото брашно заедно със солта омесете гъсто тесто. Добавете 1 с.л. ром, за да не поемат много мазнина при пържене. В сгорещеното олио сипвайте по 1 с.л. от тестото.

Изпържете лангидите по странджански от двете страни до златисто оцветяване. Поднесете ги с мед.

Рейтинг

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Добре се получиха,макар и малко мазнички.Понеже не разполагах с прясно мляко използвах кисело.
0
0
Деана
Деана
03.01.2016 09:43
Много беше вкусно, благодаря за прекрасната рецепта Роси!
0
0
коментатор
коментатор
01.11.2013 08:55
Да,лангидите са странджански закуски,но ром не знам да се слага и изобщо не изглеждат по този начин.А иначе са страхотни и много вкусни ,може с едно яйце и без прясно мляко.Ние ги обичаме със сирене или със захар.
6
1