Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешките бутчета на тати

Пилешките бутчета на тати

Пилешките бутчета на тати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • подправка за пиле - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се изчистват от кожата (по желание).

След това се смесват в купа киселото мляко, брашното и подправките.

Овалват се бутчетата в соса (сосът трябва да бъде достатъчно гъст, за да полепне по бутчетата).

Оставят се да престоят 3-4 часа. След това в дълбок съд (може и в фритюрник) на силно загрято олио се изпържват.

По желание се сервират с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: