Начин на приготвяне
Парти бутчетата се измиват и подсушават.
Маринатата се приготвя, като се разбъркват обелените и настъргани на ситно ренде чесън и джинджифил, медът, балсамовият оцет и соевият сос.
Бутчетата се заливат с маринатата и се оставят покрити за 3 - 4 часа в хладилник.
След това с помощта на четка обилно се намазват с олио.
Пекат се върху предварително добре загрята и намазана със сланинка скара, като периодично се обръщат.
Едновременно или след бутчетата се изпичат нарязаният на шайби лук и целите червени чушки.
Поднасят се като топла гарнитура към изпечените бутчета.
Парти бутчетата на скара са много вкусни!
Ако ти допада рецептата, опитай и другите ни рецепти за панирани пилешки бутчета, бутчета в гювеч или печени на скара бутчета.