Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Парти бутчета на скара

Парти бутчета на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Парти бутчета на скара
Снимка: Зори
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Задължителните съставки за парти са - весели приятели и вкусни парти бутчета на скара"

Необходими Продукти

  • парти бутчета - 8 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 15 г, пресен
  • пчелен мед - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • соев сос - 4 с.л., светъл
  • олио - 7 - 8 с.л. за намазване
  • сланина - 1 парче (за намазване на скарата)
  • кромид лук - 2 глави за гарнитура
  • червени чушки - 2 - 3 бр. за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парти бутчетата се измиват и подсушават.

Маринатата се приготвя, като се разбъркват обелените и настъргани на ситно ренде чесън и джинджифил, медът, балсамовият оцет и соевият сос.

Бутчетата се заливат с маринатата и се оставят покрити за 3 - 4 часа в хладилник.

След това с помощта на четка обилно се намазват с олио.

Пекат се върху предварително добре загрята и намазана със сланинка скара, като периодично се обръщат.

Едновременно или след бутчетата се изпичат нарязаният на шайби лук и целите червени чушки.

Поднасят се като топла гарнитура към изпечените бутчета.

Парти бутчетата на скара са много вкусни!

Ако ти допада рецептата, опитай и другите ни рецепти за панирани пилешки бутчета, бутчета в гювеч или печени на скара бутчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: