Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180 градуса.
Подред се изсипват съставките за кекса и накрая се разбъркват добре с телена бъркалка до хомогенност.
Форма за кекс се намазнява с олио и се поръсва с какао по стените. Кексът се слага да се пече, като първо се включва само долният реотан, докато се издигне кексът и се поопече отвътре, след което се включва и горният.
Когато се извади, се прави глазурата. За нея черният шоколад се начупва и се разтапя на водна баня заедно с кокосовата мазнина. Когато глазурата е готова, кексът се полива с нея, а отгоре се поръсва леко с кокосови стърготини.
Добре е кексът да се яде на следващия ден или поне след няколко часа, за да стане добре глазурата, да стегне, а не да е още течен шоколадът и да полепва по ножа.
Коментари