Начин на приготвяне
Затопляме водата и в нея разтваряме маята. Добавяме захарта и солта и толкова брашно, колкото да се получи гъста каша. Оставяме така за кратко, за да се активизира маята и капваме двете капки оцет. След това сипваме и зехтина и разбъркваме.
Започваме да сипваме брашно и да месим. Когато се получи еластично тесто спираме месенето и оставяме тестото само за 5 минути да набъбне леко. Не е нужно да втасва прекалено.
Разделяме тестото на две топки и започваме да разточваме първата. Разточваме я на много тънко и я поставяме в тава, застлана с хартия за печене. Набождаме навсякъде с вилица. Отгоре нареждаме квадратните сиренца чедър, като ги разпределяме равномерно на няколко места.
Разточваме и другата топка тесто до същия диаметър като първата. Набождаме и нея с вилица. Намазваме я с доматено пюре, като не трябва да прекаляваме - да е равномерно намазано на тънък слой.
Поставяме в този вид пицата в леко загрята фурна. Печем на ниска температура до полуготовност на тестото.
През това време подготвяме останалите продукти - нарязваме салама на тънки колелца, настъргваме кашкавала, нарязваме моцарелата, нарязваме маслините.
Когато тестото е видимо поизпечено, го изваждаме от фурната и веднага отгоре редим първо един тънък слой настърган кашкавал, после салама, маслините, гъбите. Поръсваме с моцарела и още малко кашкавал. Накъсваме сиренце чедър и поставяме на няколко места върху пицата.
Връщаме пицата в печката, но на скарата, за да се пече предимно отгоре. Когато сирената и кашкавалът се разтопят и на някои места се запекат до златисто, изваждаме пицата от фурната и я оставяме за 2-3 минути, преди да я разрежем.
Коментари
Вече е любимата ни пица вкъщи.