Начин на приготвяне
Заделете на страна 3 супени лъжици от захарта.
Поставете шоколада, маслото и захарта в купа на водна баня и бъркайте, да се разтопят съставките. Оставете сместа леко да се охлади.
Разбийте жълтъците един по един и прибавете в сместа от шоколад. След това добавете брашното.
В суха купа с помощта на миксер разбийте белтъците до пухкав сняг.
Поръсете трите супени лъжици захар и разбърквайте, докато белтъците станат твърди.
Разбийте 1/3 от белтъците с шоколадовата смес, след това прибавете и останалите белтъци.
Внимателно изсипете сместа в тава с размери 24 см в диаметър.
Печете шоколадовия сладкиш в продължение на 40 минути на 180 °C.
Охлажда се напълно и след това се нарязва.
Поръсете с каквото предпочитате френски шоколадов сладкиш, пудра захар или какао, може кокосови стърготини.