Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Френски шоколадов сладкиш

Френски шоколадов сладкиш

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Френски шоколадов сладкиш
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Поръсете с каквото предпочитате френски шоколадов сладкиш, пудра захар или какао, може кокосови стърготини...все по-вкусен с всяка хапка"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 120 г
  • черен шоколад - 55 % какао 200 г
  • краве масло - нарязано на парчета 150 г
  • ванилова захар - 10 г
  • яйца - 4
  • брашно - 40 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заделете на страна 3 супени лъжици от захарта.

Поставете шоколада, маслото и захарта в купа на водна баня и бъркайте, да се разтопят съставките. Оставете сместа леко да се охлади.

Разбийте жълтъците един по един и прибавете в сместа от шоколад. След това добавете брашното.

В суха купа с помощта на миксер разбийте белтъците до пухкав сняг.

Поръсете трите супени лъжици захар и разбърквайте, докато белтъците станат твърди.

Разбийте 1/3 от белтъците с шоколадовата смес, след това прибавете и останалите белтъци.

Внимателно изсипете сместа в тава с размери 24 см в диаметър.

Печете шоколадовия сладкиш в продължение на 40 минути на 180 °C.

Охлажда се напълно и след това се нарязва.

Поръсете с каквото предпочитате френски шоколадов сладкиш, пудра захар или какао, може кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: