Сиренца пане

07/11/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Сиренца пане да похапнем едно-две, а на който му се услади, да похапне даже три. Можем да римуваме и с четири, но ще ни дойдат много сиренцата "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
  • Преглеждания общо55 921
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата314
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • сирене - 400 г твърдо и зряло
  • яйца - 2 - 3 броя
  • картофено пюре - на прах, или брашно
  • галета - 2 с.л.
  • корнфлейкс - 1/2 ч.ч. ситно смлян
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на кубчета с еднаква големина. Сложете ги в камерата за 10-15 минути.

Разбийте яйцата и загрейте мазнина за пърженето. Овалвайте всяко сиренце в картофено пюре, смесено с галета, яйца и корнфлейкс и пускайте да се изпържат до приятен загар от двете страни.

За по-плътна панировка може да овалвате 2 пъти в яйце и галета с картофено пюре. Готовите сиренца пане отцеждайте върху решетка с кухненска хартия отдолу.подобни рецепти тук

5 11
4 6
3 4
2 0
1 0

Коментари (2)

Потребител#215390
Мерси за рецептата ще я пробвам много скоро
0
0
Детелина
Детелина
08.06.2013 19:49
Преди сервиране ги залейте с малко мед
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв