Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите.
Разтопете маслото и го смесете с натрошените бисквити. Изсипете сместа в кръгла форма, загладете и оформете, за да стане като блат. След това го приберете в хладилника да се охлади за около 15 минути. През това време в купа разбийте крема сиренето, маскарпонето и пудрата захар.
Загрейте котлона и в тенджера с незалепващо дъно сложете 2 от млечните шоколада. Когато започнат леко да се разтопяват, разбърквайте и намалете на по-малко градуси, като едновременно с това добавяте около 250 мл от готварската сметана при непрекъснато бъркане.
След като сте готови с шоколадовия крем, добавете го към сместа, получена от крема сиренето и маскарпонето и разбъркайте до получаване на еднородна смес.
Изсипете готовия крем във формата, върху вече стегнатия блат от натрошени бисквити и отново върнете в хладилника за около 2-3 часа, докато кремът се стегне и не се разтича.
През това време разтопете натуралните 2 шоколада по същата процедура както млечните. Получения тъмен шоколад изсипете върху вече стегнатия втори слой от чийзкейка.
Приберете го в хладилника и го оставете за едно денонощие, за да бъдете сигурни, че когато махнете формата - той ще остане стегнат. Украсете по желание.