Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Швепс от бъз

Швепс от бъз

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335241
Швепс от бъз
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
13/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Ето как да съхраните аромата на лятото и да се насладите на най-свежия вкус"

Необходими Продукти

  • бъз - 40 цвята
  • захар - 1.5 кг
  • лимони - 4 - 5 бр.
  • лимонена киселина - 2 пакетчета (по 10 г)
  • вода - 11 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера поставяме цвета на бъза, захарта, лимоните (добре измити, режа ги на две, изстисквам ги и остатъка го нарязвам на кръгчета, които също ги оставям за аромат), лимонената киселина и водата.

Така стои 48 часа.

После се изваждат цветовете и се прецежда.

След около още 24 часа, ако стои на топло, се газирва, и то много.

Бутилките не се затварят плътно, защото при отварянето ще изкипи.

Поднася се изстудено с мента за аромат.

Швепсът от бъз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: