Хрупкави локумки с швепс

Хрупкави локумки с швепс
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
40
"Има много поводи да отворите бутилка швепс, но за да приготвите тези вкусни сладки, определено си заслужава"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 170 г (разтопена)
  • швепс - 100 мл (портокал, мандарина)
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 400 г
  • орехи - 100 г
  • локум - 1 кутия (около 150 г)
  • пудра захар - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете свинската мас, най-добре в съд на водна баня.

Нарежете локума на четвъртинки. Ореховите ядки също.

Пресейте брашното, прибавете ванилиите и разбъркайте.

Към разтопената и охладена мас прибавете швепса. Добавете към брашното и замесете тесто.

От полученото тесто късайте топчета с големина на орех. Сплескайте ги между дланите си и поставете в средата по четвърт локум и орех.

Отново оформете на топче. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете в загрята фурна на 170 градуса около 15 минути, до леко порозовяване.

След изпичане веднага поръсете локумките с пудра захар.

От тази смес излезнаха 40 броя маслени сладки.

Хрупкавите локумки с швепс са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: