Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с миксер, последователно се прибавят захарта, брашното и ванилията при непрекъснато разбиване.
Получената смес се разделя на две равни части и се изпичат два блата, последователно, в умерена фурна на 180-200 градуса в малка тава, която е покрита с хартия за печене.
След като изстинат блатовете се сиропират с горещия захарен сироп.
Приготвя се кремът, като се разбива заквасената сметана със захарта до сгъстяване. Полученият сметанов крем се поставя в хладилника.
В малък съд се смесват 4 супени лъжици захар с 2 с. л. вода или сок от портокал, поставя се на котлона и при непрекъснато бъркане се карамелизира захарта, след което се добавят счуканите орехови ядки.
Карамелизираните ядки се разстилат върху хартия за печене, оставят се да се охладят и се начукват на парчета.
В чиния за торта се поставя първият блат, намазва се със слой сметанов крем, а върху него се поставя слой сладко от вишни, след което се поставя вторият блат. Отгоре се се намазва от всички страни със сметанов крем и тортата се поръсва с карамелизираните орехови ядки - отгоре и отстрани.
Кивито се обелва и се нарязва на кръгчета. Върху тортата са нареждат кръгчета киви, а между тях се поставят плодчета вишни от сладкото.