Сметанова торта с киви

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Сметанова торта с киви
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
12
"Ето ви подробен урок по правене на вкусна торта при това напълно безплатно - хапвайте, споделяйте и оценявайте"

Необходими Продукти

  • за един блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За декорация
  • компот - 2 бр. от ягоди
  • сметана - 1 л течна
  • киви - 7 - 8 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • пурички - 1 опаковка
  • цветни пръчици - или топченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябват ни три блата, правят се и се пекат поотделно. Сместа за блатовете я приготвяме, като разбираме яйцата и захарта.

Сместа трябва да утрои обема си и да наподоби пухкава смес. Добавям и предварително пресетите брашно и бакпулвер.

Разбъркваме ги добре. Печем в предварително загрята фурна. Сместа я изсипваме в предварително намазнената тавичка с кръгла форма с диаметър от 28 см. Пека на 160-190 градуса /зависи колко е силна фурната/. Блатът се изпича за около 30-40 мин.

Докато се пекат блатовете, избелваме и нарязваме на колелца кивитата. Разбиваме сметаната на сняг.

След като станат готови блатовете, ги сиропираме. Слагаме най-долния блат на поставка и го намазваме обилно със сметана, след което нареждаме кивитата едно до друго, същото правим и със средният блат.

Най-горният блат го поставяме и обилно намазваме тортата със сметана, като я заравняваме навсякъде с шпатула.

Декорираме със сметана, като ползваме пош или пликче. Отстрани нареждаме предварително нарязаната на филийки ябълка, а отгоре слагаме пурички. Поръсваме с цветни топченца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: