Начин на приготвяне
Първо се приготвя пудингът.
В касерола се загрява прясно мляко с ванилия и захарта.
Пудингът се разбърква с 5 с. л. вода, сипва се на тънка струя в прясното мляко и бъркаме докато се сгъсти. Прехвърля се в купа и оставяме да се охлади.
В друга купа се разбиват яйцата с чаша захар, аз разбих с телена бъркалка, сипва се прясно мляко и олио.
Добавя се настъргана лимонова кора, разбърква се добре. Смесва се брашно с бакпулвера и през сито пресяваме в яйчената смес.
Разбърква се на гладка кексова смес. В правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме тестото. В пош сипваме охладения пудинг, пошът е без накрайник и оформяме решетка върху тестото (виж снимката за яснота).
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути или до суха клечка. Изважда се върху решетка и поръсваме с пудра захар.
Нарязва се с къдрав нож на квадрати и сервираме. Толкова е вкусно, ще си оближете пръстите.
Срязах сладкиша веднага и пудингът още не беше стегнал, но и така е страхотен. Само да уточня - чашата, с която меря е на снимката и е с лимончета, за да имате представа за нея.
Сладкишът с ванилов пудинг е готов.
Коментари