Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с ванилов пудинг

Сладкиш с ванилов пудинг

Сладкиш с ванилов пудинг
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сочно допълнение към вашето кафе - да ви е сладко, приятели"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • крем
  • ванилов пудинг - 1 пакет с варене
  • прясно мляко - 400 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя пудингът.

В касерола се загрява прясно мляко с ванилия и захарта.

Пудингът се разбърква с 5 с. л. вода, сипва се на тънка струя в прясното мляко и бъркаме докато се сгъсти. Прехвърля се в купа и оставяме да се охлади.

В друга купа се разбиват яйцата с чаша захар, аз разбих с телена бъркалка, сипва се прясно мляко и олио.

Добавя се настъргана лимонова кора, разбърква се добре. Смесва се брашно с бакпулвера и през сито пресяваме в яйчената смес.

Разбърква се на гладка кексова смес. В правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме тестото. В пош сипваме охладения пудинг, пошът е без накрайник и оформяме решетка върху тестото (виж снимката за яснота).

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути или до суха клечка. Изважда се върху решетка и поръсваме с пудра захар.

Нарязва се с къдрав нож на квадрати и сервираме. Толкова е вкусно, ще си оближете пръстите.

Срязах сладкиша веднага и пудингът още не беше стегнал, но и така е страхотен. Само да уточня - чашата, с която меря е на снимката и е с лимончета, за да имате представа за нея.

Сладкишът с ванилов пудинг е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Само за информация ,рецептата е от испански кулинарен сайт ,с малки промени :)))
21.01.2018 16:53