Свински ребра с праз

12/11/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Бони и Клайд, Ромео и Жулиета, Свински ребра с праз - на някои просто им е писано да бъдат заедно "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции5
  • Преглеждания общо16 323
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг свински ребра
  • праз - 4 - 5 стръка
  • моркови - 2 - 3 броя
  • дома­тено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 1 брой
  • бульон - 1 кубче
  • черен пипер - млян
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина и запържете равномерно ребрата до зачервяване. Прехвърлете ги в глинен съд, В мазнината на ребрата запържете скълцаните праз и моркови. След като поомекнат, добавете размитото в 1 ч.ч. горещ бульон доматено пюре.

Долейте виното и разбъркайте с всички останали подправки и скълцания чесън. Прибавете към ребърцата и леко объркайте в гърнете. Пъхнете го да се пече за около час-час и половина на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар