Начин на приготвяне
Сваряват се бутчетата в 2 л вода със солта. Бульонът се отпенва.
Вадят се настрани, обезкостяват се и месото се нарязва на малки късчета.
В подходяща тенджера се нагрява олиото и в него се запържват ситно нарязаният лук, пресованият чесън, настърганият джинджифил и половин настърган морков.
Долива се бульонът от пилето. Добавят се останалият морков – на шайби, и нарязаната чушка. 10 минути преди да са сварени, се добавят нарязани гъбите.
Вари се до готовност. Прибавя се пилешкото месо.
Долива се млякото и ситно нарязаният копър.
При сервиране пилешката супа се овкусява с лимон, масло и черен пипер.
Шарената пилешка супа против настинки и грип е готова.