Начин на приготвяне
Нарежете зелката на ситно, като отстраните твърдата част.
Сложете зелето в подходяща тенджера за варене, добавете олиото и червения пипер. Задушете около 10 минути, като бъркате непрекъснато.
Добавете свинското месо, нарязано на малки късчета. Гответе още 6-7 минути.
Налейте около 1/2 ч.ч. топла вода и толкова количество зелев сок. Гответе, докато течността се изпари и зелето омекне.
Изсипете зелето в тавичкка за печене. Поръсете с черен пипер. Наредете парчета кървавица отгоре и запечете.
По време на печенето обърнете кървавицата, за да се изпече равномерно.
Когато кървавицата добие сочен кафеникав загар, отстранете ястието от фурната.
Киселото зеле със свинско и кървавица е готово.