Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кисело зеле със свинско и кървавица

Кисело зеле със свинско и кървавица

Кисело зеле със свинско и кървавица
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Не се чудете, ами грабвайте бутилка вино и идвайте да опитаме това кисело зеле със свинско и кървавица наистина ли е вълшебно вкусно"

Необходими Продукти

  • зеле кисело - 1 бр. средно голяма зелка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • свинско месо - 400 г крехко
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер млян
  • кървавица - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на ситно, като отстраните твърдата част.

Сложете зелето в подходяща тенджера за варене, добавете олиото и червения пипер. Задушете около 10 минути, като бъркате непрекъснато.

Добавете свинското месо, нарязано на малки късчета. Гответе още 6-7 минути.

Налейте около 1/2 ч.ч. топла вода и толкова количество зелев сок. Гответе, докато течността се изпари и зелето омекне.

Изсипете зелето в тавичкка за печене. Поръсете с черен пипер. Наредете парчета кървавица отгоре и запечете.

По време на печенето обърнете кървавицата, за да се изпече равномерно.

Когато кървавицата добие сочен кафеникав загар, отстранете ястието от фурната.

Киселото зеле със свинско и кървавица е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: