Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Зрял фасул с кървавица в гърне

Зрял фасул с кървавица в гърне

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k8k32
Зрял фасул с кървавица в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
70 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-4
"Най-вкусната гозба от кухнята на баба."

Необходими Продукти

  • кървавица - 500 гр.
  • боб - 600 гр.
  • олио - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът и нарязаната на парчета кървавица се слагат в пръстено гърне. Заливат се с мазнината и малко вода и се варят на тих огън до готовност.

Ако кървавицата не подсоли достатъчно фасула, накрая се прибавя сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
41
34
20
10
Дай твоята оценка: