Бисквитена торта с два вида крем и банани

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач711196362
22/01/2018
"Такава торта сме ви приготвили, че няма да спрете да се облизвате "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 688
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета Закуска
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • крема сирене - 200 г
  • кафе - 50 мл сварено
  • прясно мляко - 50 мл
  • крем шоколад - 1 пакет на д - р Йоткер
  • банани - 3 бр
  • За украса
  • цветни пръчици - 1 пакетче
  • шоколад - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкарската сметана се разбива заедно с пудрата захар на пухкав крем, след което се добавя и крема сиренето и отново се разбива.

Бананите се режат на шайби. Кремът на д-р Йоткер се приготвя според указанието на опаковката.

Във форма за торта с диаметър 20 см се подреждат ред бисквити, напоени с кафе и мляко, като се запълват и дупките. Маже се с крема на д-р Йоткер и се подреждат банани.

Вторият ред по същия начин, но този път се слага от сметаната. Така се редува, докато свършат бисквитите.

Накрая се завършва с белия крем, отгоре се слагат цветни пръчици, настърган шоколад и парчета банани.

Тортата се оставя да престои няколко часа в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Може ли да помоля администратор или редактор ако може да сложе снимка номер 3 за заглавна? Благодаря!
0
0