Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички Медовини с локум

Банички Медовини с локум

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Банички Медовини с локум
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Честна дума, не преувеличаваме, наистина се топят в устата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г
  • локум - 250 г (Медовина с орехи)
  • орехи - 100 г или на вкус
  • масло - 45 - 50 г
  • кафява захар - за поръсване при печене
  • пудра захар - за поръсване(по желание)
  • За сироп
  • вода - 600 мл
  • захар - 300 г
  • мед - 5 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Локумът се нарязва на малки парченца, а орехите се накълцват на ситно. В самия локум Медовина също има орехи.

Корите за баница се разстилат и по дължината на всяка се нарежда редичка от парченца локум и орехи. Завиват се на охлюв и се подреждат в намазнена тавичка.

Отгоре се подреждат тънки парченца масло и се ръсва кафява захар. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване (около 25-30 мин - зависи от фурната). Оставя се да изстине.

Приготвя се сироп от всички изброени продукти. Завира на умерен огън и се оставя 7-8 минути да къкри, след което се отстранява от огъня и се оставя да поизстине, за да не е прекалено врял.

Заливат се баничките и тавата се завива с алуминиево фолио и се оставя 3-4 часа да попие хубаво. Може да оставите и повече часове или една нощ, но според мен не е необходимо.

По желание може да си приготвите и повече сироп, в случай че обичате силно сиропирани сладкиши и баници.

Също така по ваше предпочитание може да поръсите готовите банички с пудра захар преди поднасяне (трябва да са напълно изстинали).

Баничките Медовини с локум са готови.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: