Начин на приготвяне
Локумът се нарязва на малки парченца, а орехите се накълцват на ситно. В самия локум Медовина също има орехи.
Корите за баница се разстилат и по дължината на всяка се нарежда редичка от парченца локум и орехи. Завиват се на охлюв и се подреждат в намазнена тавичка.
Отгоре се подреждат тънки парченца масло и се ръсва кафява захар. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване (около 25-30 мин - зависи от фурната). Оставя се да изстине.
Приготвя се сироп от всички изброени продукти. Завира на умерен огън и се оставя 7-8 минути да къкри, след което се отстранява от огъня и се оставя да поизстине, за да не е прекалено врял.
Заливат се баничките и тавата се завива с алуминиево фолио и се оставя 3-4 часа да попие хубаво. Може да оставите и повече часове или една нощ, но според мен не е необходимо.
По желание може да си приготвите и повече сироп, в случай че обичате силно сиропирани сладкиши и баници.
Също така по ваше предпочитание може да поръсите готовите банички с пудра захар преди поднасяне (трябва да са напълно изстинали).
Баничките Медовини с локум са готови.
Да ви е сладко!