Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постни банички с ябълки, локум и лешници

Постни банички с ябълки, локум и лешници

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Постни банички с ябълки, локум и лешници
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
01/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако постите или сте веган, тези вкусни банички с ароматна плодова плънка са точно за вас"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г (фини)
  • ябълки - 2 бр.
  • кафява захар - 6 с.л.
  • локум - 1 кутия
  • лешници - 100 г (смлени)
  • бисквити - 5 бр. (обикновени)
  • канела - 1/2 ч.л.
  • олио - 60 мл
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. (прясно изцеден)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете лешниците в сух тиган за няколко минути. Оставете да се охладят и после смелете в блендер.

Смелете и обикновените бисквити на фини трохи.

Настържете ябълките на едро ренде. Прибавете към тях лимоновия сок и разбъркайте. Така няма да почернеят. Добавете 5 с.л от захарта, лешниците, бисквитите и канелата. Разбъркайте всичко.

Нарежете локума на половинки.

Нарежете корите за баница на четири ленти откъм широката страна. Вземете две от тях, намажете с олио. Сложете 1 с.л. от плънката и половин локум.

Прегънете края, за да се образува триъгълник, и продължете да нагъвате до края.

Подредете баничките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги с олио и поръсете с малко кафява захар.

Печете сладките банички в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути до златисто.

Вкусни и хрупкави банички с ябълки и локум.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: