Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с локум и ябълки

Банички с локум и ябълки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k394
Банички с локум и ябълки
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
26/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Да, трябва да се охлади преди да се сервира тази разкошна баница, но ние не можем да дочакаме и я започваме веднага щом я извадим от фурната"

Необходими Продукти

  • локум - 6 кубчета
  • кори за баница - 4 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • газирана вода - 50 мл
  • захар - 2 с.л.
  • пудра захар
  • олио - 1 с.л. + допълнително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, почистете и рендосайте на едро ренде ябълките. Локумът нарежете на ленти.

Застелете две от корите за баница, поръсете с малко олио. Поставете една кора отгоре.

Поръсете с олио, после с ябълките, а после поръсете захар.

В тясната долна част се нареждат лентички локум и кората се навива на руло.

Всички готови рула се прехвърля в тава и сладката баница се оформя.

Нарежете баницата с ябълки на парчета и залейте с приготвена заливка от 1 с.л. олио и газираната вода.

Запечете разкошната баница с локум до готовност на 200 градуса.

Когато е готова и изстинала, поръсете баничките с локум и ябълки с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: