Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Турски качамак с месо

Турски качамак с месо

ЕмелЕмел
Чирак
29144401
Турски качамак с месо
Снимка: Емел
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"В този случай няма да поискате да отопите чинията, ще настоявате направо да оближете тавата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г нарязано на дребни кубчета
  • царевично брашно - 300 г
  • лук - 2 глава
  • олио
  • вода - 1 л
  • картоф - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва с малко олио, докато промени цвета си, и се изсипва в тава.

Нарязаното на дребно месо се запържва с олио и 1 с.л. сол добре, докато се сготви, и се изсипва в тавата върху лука.

В тенджера се слага водата, към нея се добавя нарязания на дребно картоф и се слага да ври, докато омекне. След като омекне картофът, към него се добавя царевичното брашно и се прави дупка в брашното с точилка, за да се вижда, че ври и НЕ се разбърква.

Вари се, докато брашното поеме водата добре. Щом е готово, се сваля от котлона и се пасира внимателно, за да ни се получи като пюре (може и да се разбърка с точилка, но е по трудно).

С голяма мокра лъжица вземаме от сместа и я нареждаме в тавата с месото и лука и се заглажда отгоре.

Слагаме в съд маслото да се стопи и запържваме червения пипер и заливаме отгоре тавата.

Може и да се използва месо от букан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: