Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно и се запържва с малко олио, докато промени цвета си, и се изсипва в тава.
Нарязаното на дребно месо се запържва с олио и 1 с.л. сол добре, докато се сготви, и се изсипва в тавата върху лука.
В тенджера се слага водата, към нея се добавя нарязания на дребно картоф и се слага да ври, докато омекне. След като омекне картофът, към него се добавя царевичното брашно и се прави дупка в брашното с точилка, за да се вижда, че ври и НЕ се разбърква.
Вари се, докато брашното поеме водата добре. Щом е готово, се сваля от котлона и се пасира внимателно, за да ни се получи като пюре (може и да се разбърка с точилка, но е по трудно).
С голяма мокра лъжица вземаме от сместа и я нареждаме в тавата с месото и лука и се заглажда отгоре.
Слагаме в съд маслото да се стопи и запържваме червения пипер и заливаме отгоре тавата.
Може и да се използва месо от букан.