Начин на приготвяне
Сваряват се картофите, отцеждат се и настъргваме на ренде в купа. Добавя се настъргана тиквичка, две пресни яйца, галета, риган, магданоз и овкусяваме на вкус със сол и черен пипер.
Разбърква се добре, трябва да е гъста смес.
Загрява се олио в тиган, с лъжица се пълни от сместа и с вилица се избутва в тигана, като отгоре леко се притиска. Нека да се рошави, не е нужно да са идеални, затова небрежно ги пускайте да се пържат от двете страни до златисто.
Извади върху салфетка, да попие мазнината, и прехвърли в чиния.
В купичка се смесват продуктите за соса и добре се разбъркват.
Сервираме топли вкусните кюфтенца топнати в чесновия сос.
Страхотна вкусотия, ядеш и искаш още :)))
Коментари