Рошави веган кюфтета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131621
Рошави веган кюфтета
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Отправяме поредното предизвикателство към онези, които обичат месо - кюфтета, които са наистина вкусни и без кайма"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 консерва от 800 г
  • грах - 1 малка консерва
  • лук - 3 глави
  • копър - 1 връзка
  • цвекло - 2 с.л. настъргано
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • царевично брашно - около 6 с.л. пълни
  • черен пипер
  • червен пипер
  • куркума
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареният нахут от консерва се измива и се пасира с олиото в чопър. Полученото се изсипва в тава.

Стерилизираният грах също се измива и се пасира. Прибавя се при нахута. Пасират се лукът, цвеклото, чесънът и копърът.

Също се добавят в тавата и се слагат всички останали продукти. С мокри ръце се оформят кюфтенца. Редят се върху хартия за печене в тава.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна 15-20 минути или докато се стегнат. Поднасят се с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: