Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запечено кисело зеле с боб и джумерки

Запечено кисело зеле с боб и джумерки

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Запечено кисело зеле с боб и джумерки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Това ястие може да накара сърцето ни да трепне така, както нито едно гурме предложение не е в състояние да го направи"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 по - малко
  • бял боб - 400г
  • джумерки - 200г
  • олио
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле го измиваме и нарязваме на дребно. Боба го измиваме и поставяме в дълбока тенджерка и заливаме с достатъчно вода.

След като се посвари малко бобът, се дръпва от огъня. В подходящ тиган поставяме олио и запържваме добре киселото зеле.

След което го прибавяме към боба и продължаваме да го готвим, прибавяме сол на вкус и чубрица.

Когато вече бобът и зелето са достатъчно сварени, запържваме с малко олио и червен пипер.

През това време сме загрели фурната и изсипваме ястието в тавичка, като отгоре добавяме джумерките.

Запичаме ястието до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: