Мъфин с боб

Мъфин с боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • сварен боб - може да е от консерва
  • доматено пюре
  • луканка
  • кашкавал
  • чубрица - ронена
  • червен пипер
  • черен пипер
  • гюзум - изсушен, не е задължително
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В купа се смесват доматите със ситно настърган кашкавал, чубрица, червен и черен пипер.

2. Във формата за мъфин се нарежда луканката, като са нарязани тънко 5 парчета, за да се направи основа (стена - може да пробвате и с друг вид месо като бекон например или с тортила).

3. Слага се малко от сместа с доматите и отгоре - малко боб.

4. Слагат се две ситно нарязани маслини. Отново слагаме боб, докато не се напълни почти до края.

5. Поръсваме с ситно нарязан кашкавал. За декорация едно голямо парчет от маслина и ситно нарязана на кубчета луканка (около 5 кубчета).

Слага се във фурната на 250 градуса.

Внимание: Пече се бързо! Затова наглеждайте, докато не се разтопи кашкавалът до края. Разтапя се за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: