Плакия от паламуд

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Плакия от паламуд1 / 2
16/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на по-едри кръгчета. Загрейте олиото и ги запържете. Прибавете едро нарязаните на кръгчета картофи и 2 домата. Посолете на вкус и оставете ястието да се готви до омекване на картофите.

Снемете от котлона и добавете ситно нарязаната целина, чесън, натрошения бульон, дафинови листа и черен пипер на вкус. Прехвърлете всичко в дълбока тава и добавете почистения паламуд. направете леки прорези по повърхността й с нож и поръсете с малко сол и черен пипер. Върху рибата сложете резенчета домат и лимон.

Полейте щедро със зехтин и лимонов сок и сложете плакията от паламуд да се изпече за около 40 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Поднесете плакията изстинала.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: