Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини с хайвер от патладжан и орехи

Блини с хайвер от патладжан и орехи

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Блини с хайвер от патладжан и орехи
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
25/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
20
"Отделете време да приготвите тези невероятни блини с хайвер от патладжан и орехи - резултатът ще ви зашемети"

Необходими Продукти

  • За блините
  • брашно - 180 г
  • брашно от елда - 60 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 200 мл
  • суха мая - 7 г на Йоткер
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • растителна мазнина - за пържене
  • За хайвера
  • патладжани - 2 бр.
  • червена пиперка - 1 бр. печена
  • орехи - 60 г
  • чесън - 5 скилидки
  • сол - на вкус
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • оцет - 3 - 4 капки, винен
  • магданоз
  • За аранжиране
  • печена пиперка - 1 бр.
  • чесън - стебла пресен
  • черен сусам
  • царевица - зрънца + грах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, подготвяме продуктите за блините. За целта пресяваме в купа сухите съставки - двата вида брашно, сухата мая и солта. Разбъркваме добре.

В две купички разделяме белтъците от жълтъците. В касерола затопляме леко сметаната и прясното мляко. Сваляме от огъня сместа. Към нея прибавяме разбитите жълтъци. Смесваме сухите съставки с течните до хомогенност.

Покриваме купата със стреч фолио и оставяме на топло 30 минути.

Разбиваме белтъците на сняг и ги смесваме внимателно с тестото.

Отново покриваме съда и оставяме тестото да почине на топло около 1 час.

През това време включваме фурната и подготвяме хайвера. Измиваме патладжана. Подсушаваме го и ги поставяме в тавичка, покрита с хартия за печене. Надупчваме го на няколко места.

Обелените 3 скилидки чесън режем на филийки. Шпиковаме с тях надупчените места в патладжана. Печем на 220 градуса до готовност - около 55 минути.

Достатъчно време да изпържим пухкавите блини. Загряваме мазнината и сипваме по лъжица от сместа. Изпържваме до златисто и ги поставяме върху домакинска хартия.

Обелваме изстиналите патладжани. Нарязваме ги на ситно заедно с печената пиперка. Към сместа прибавяме 2 скилидки пресован чесън, смлените орехи /запазваме 1 с.л. от тях/, растителна мазнина и малко магданоз. Овкусяваме с оцет и сол на вкус.

Поднасяме блините с лъжица от патладжаненият хайвер, поръсваме с орехи и черен сусам за контраст.

Останалата пиперка режем на ивици и аранжираме макови цветчета от нея.

Поръсваме ги със сусам и поставяме тичинки от грах и царевица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: