Начин на приготвяне
В 500 мл зеленчуков бульон от кубче сварете пилешкото филе. След това прецедете бульона.
Пасирайте свареното месо заедно с кашкавала. Прибавете майонезата, 4 с.л. от прецедения бульон и подправките. Трябва да получите еднородна смес, с която да напълните шприца.
Пареното тесто пригответе, като в тенджерка оставите да заврат, водата, нарязаните на парченца масло (без 1 с.л. от него) и солта. След това изсипете наведнъж брашното и на слаб огън бъркайте енергично до леко засушаване на тестото.
Свалете съда от котлона и едно по едно прибавете яйцата, като след всяко бъркате до пълното им поемане на тестото. Прибавете индийското орехче и черния пипер на вкус.
С помощта на шприц оформете в тава от тестото тулумби и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Разрежете ги на две по дължина. Напълнете долната част с пастет от шприца и покрийте с горната половина от тулумбата.