Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Тулумби с плънка от пикантен пилешки пастет

Тулумби с плънка от пикантен пилешки пастет

Тулумби с плънка от пикантен пилешки пастет1 / 2
25/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вряща вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 щипка
  • За плънката
  • пилешко филе - 500 г
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • майонеза - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 500 мл зеленчуков бульон от кубче сварете пилешкото филе. След това прецедете бульона.

Пасирайте свареното месо заедно с кашкавала. Прибавете майонезата, 4 с.л. от прецедения бульон и подправките. Трябва да получите еднородна смес, с която да напълните шприца.

Пареното тесто пригответе, като в тенджерка оставите да заврат, водата, нарязаните на парченца масло (без 1 с.л. от него) и солта. След това изсипете наведнъж брашното и на слаб огън бъркайте енергично до леко засушаване на тестото.

Свалете съда от котлона и едно по едно прибавете яйцата, като след всяко бъркате до пълното им поемане на тестото. Прибавете индийското орехче и черния пипер на вкус.

С помощта на шприц оформете в тава от тестото тулумби и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Разрежете ги на две по дължина. Напълнете долната част с пастет от шприца и покрийте с горната половина от тулумбата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: