Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата, захарта и брашното, смесено с бакпулвера.
В тава, застлана с хартия за печене, се изсипва сместа и се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 10 мин.
Изпеченият блат се изважда от фурната и още топъл се намазва с мармалад, от единия край се слагат двата обелени банана и се навива на руло.
Оставете рулото настрани да изстине и се захващаме с крема. Като сложим в тенджера прясното мляко, захарта (аз захарта слагам на око) и оставяме да заври.
В друга купа счупете яйцето, добавете захарта и с помощта на телена бъркалка разбъркайте добре. Постепенно лъжичка по лъжичка добавете и брашното, разбъркайте и ако ви се стори, че е гъстичко, добавете малко водичка.
Готовата смес се изсипва при заврялото прясно мляко на тънка струйка и се бърка, докато се получи гладък крем.
Готовият крем се разделя на две едната част се оцветява с како нескуик, а другата си остава бяла.
Оставете и тях на страни да изстинат за 10-15 мин. Изстиналите кремчета се пасират, като първо се пасира белият, а след това какаовият. Намажете готовото руло с белия крем отвсякъде, а с какаовият крем украсете. По желание може да поръсвате с захарни пръчици.
Да ви е сладко...