Начин на приготвяне
За подготовката на блата разбъркваме първо яйцата и захарта и бъркаме, докато захарта се разтопи. Може да използваме и миксер.
В отделна купичка разбъркваме брашното, бакпулвера и ванилията.
Сухата смес се добавя постепенно към яйцата, като не спираме да бъркаме. Изсипваме сместа върху тава, на която е поставена намазнена хартия за печене и печем на 180 градуса за 20 мин.
С помощта на клечка за зъби проверяваме дали блата се е изпекъл. Ако е готов, вадим и оставяме да изстине, като след това режем на 2 и после на още 2.
Ако тавата ви е малка, може да се отреже само на две части.
Приготвяме си ваниловия крем по следния начин.
Разбъркваме яйцата, захарта и брашното и добавяме малко вода. Готовата смес изсипваме във врящото мляко и бъркаме непрекъснато. Когато започне да се сгъстява, го сваляме от огъня и добавяме маслото и ванилиите.
Вземаме единия блат, слагаме върху него ваниловия крем. Отгоре поставяме другия блат и така, докато наредим всички блатове.
Завършваме с крема отгоре и оформяме и страничната част на рулото.
Натрошаваме бисквитите и ги смесваме със смлените орехи.
Поръсваме с тях цялото руло. Прибираме в хладилника за около 30 минути.