Начин на приготвяне
За крема разбъркайте захарта и нишестето, прибавете лимоновия сок (прецедете го през цедка), разбъркайте и сипете сместа в тенджера с дебело дъно.
Сложете тенджерата на котлон и бъркайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти.
Прехвърлете сместа в купа, покрийте я с фолио и оставете да се охлади напълно.
Към лимоновата смес добавете крема сиренето и разбийте с миксер.
Прибавяйте на части разбитата сметана, разбийте до получаването на еднороден крем и го приберете в хладилник.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване и прибавете на части пресятото брашно.
Изсипете пандишпановото тесто в тава, покрита с хартия за печене, заравнете и печете във фурна на 190 °C за около 10 минути.
Готовия блат обърнете върху чиста хартия за печене и отстранете старата хартия.
Навийте блата на руло заедно с хартията и го оставете да се охлади.
Разпределете сладкарския крем върху изстиналия блат и пак завийте на руло.
Сложете пандишпановото руло с домашен крем в хладилника за 8 часа.
Вижте още правила при направата на пандишпан и как да навиете пандишпаново руло?