Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с домашен крем

Пандишпаново руло с домашен крем

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пандишпаново руло с домашен крем
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"На това пандишпаново руло с домашен крем дори не му трябва глазура - мнооого вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за крема
  • лимони - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • нишесте - 30 г
  • сметана за разбиване - 200 мл
  • крема сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема разбъркайте захарта и нишестето, прибавете лимоновия сок (прецедете го през цедка), разбъркайте и сипете сместа в тенджера с дебело дъно.

Сложете тенджерата на котлон и бъркайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти.

Прехвърлете сместа в купа, покрийте я с фолио и оставете да се охлади напълно.

Към лимоновата смес добавете крема сиренето и разбийте с миксер.

Прибавяйте на части разбитата сметана, разбийте до получаването на еднороден крем и го приберете в хладилник.

Разбийте яйцата със захарта до побеляване и прибавете на части пресятото брашно.

Изсипете пандишпановото тесто в тава, покрита с хартия за печене, заравнете и печете във фурна на 190 °C за около 10 минути.

Готовия блат обърнете върху чиста хартия за печене и отстранете старата хартия.

Навийте блата на руло заедно с хартията и го оставете да се охлади.

Разпределете сладкарския крем върху изстиналия блат и пак завийте на руло.

Сложете пандишпановото руло с домашен крем в хладилника за 8 часа.

Вижте още правила при направата на пандишпан и как да навиете пандишпаново руло?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: