Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Горещи шоли с канапе от гъби, крема сирене и яйчена заливка

Горещи шоли с канапе от гъби, крема сирене и яйчена заливка

Горещи шоли с канапе от гъби, крема сирене и яйчена заливка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г
  • копър - сух
  • дафинов лист
  • черен пипер - на зърна
  • крема сирене - 200 г
  • лук - 1 глава
  • пиперки - червена и зелена
  • яйца - 4 бр.
  • течна сметана - 4 с.л.
  • масло - 60 г
  • олио
  • шарен пипер - микс от черен, червен, зелен и бял пипер
  • морска сол за готвене
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на ивици и се изпържват в половината от сгорещеното масло, като се добавят подправките - черен пипер на зърна, няколко дафиновите листа, сух копър и сол на вкус.

Отделно се запържва нарязаните на ситно лук и пиперки. Подправят се на вкус.

Гъбите се разпределят в 4 огнеупорни шоли и сместа от лук и пиперки се разпределя върху тях, без да се разбърква. Отгоре се слага крема сиренето, натрошено на парчета.

Всяка шола се залива с четвърт от разбитите със сметаната яйца. Завършва се, като се слагат тънки люспи от останалото масло, поръсва се с микса от пипер, морската сол и ситно скълцани магданоз на вкус.

Шолите се запишат на горен реотан във фурната при температура 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: