Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с яйчена заливка на фурна

Пълнени чушки с яйчена заливка на фурна

Пълнени чушки с яйчена заливка на фурна
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Най-вкусните гозби са онези, чиито рецепти се предават от уста на уста, точно като тази класика"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • За заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват и попарват във вряща вода за около една минута. Изваждат се и се оставят на страни.

В сгорещена мазнина с малко вода се задушават почистените и нарязани на дребно лук и моркови. Щом омекнат зеленчуците, се прибавя каймата.

Разбърква се, докато каймата побелее и стане на трохи. След това се прибавя измитият ориз и около чаша вода. Плънката се овкусява със сол, четен пипер и чубрица.

Щом оризът поеме водата, се прибавя един пасиран или нарязан на дребно домат.

С леко изстиналата плънка се пълнят попарените чушки и се нареждат в тавичка.

Ако има останала, се разпределя между чушките. Наливат се още две чаени чаши вода и тавата се слага във фурната.

Чушките се пекат на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат.

Малко преди готовност пълнените чушки се заливат с разбитите с кисело мляко яйца и брашно.

Пълнените чушки с яйчена заливка на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, правя вашата рецепта!
Мирише толкова вкусно от улицата чак.
Благодаря!
25.08.2023 15:58
marcheva14
marcheva14
Албенка, здравей!
Съвсем по случайност, ама честно, наистина съвсем по случайност днес съм готвила пълнени чушки. Не смятах да ги приготвям с бял сос, но реших да спазя твоята рецепта. Разкошни, благодаря!
Поздрав!
03.07.2018 18:37
1