Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди върху канапе от крема сирене и праз лук

Миди върху канапе от крема сирене и праз лук

Миди върху канапе от крема сирене и праз лук
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • миди - 1 пакет замразени изчистени
  • брашно - 2 с.л.
  • копър - 3 - 4 стръка
  • крема сирене - 2 пакета
  • масло - 60 г
  • праз - 1/2 стрък лук
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода се сваряват мидите за 10 мин. Отцеждат се и се подправят със сол и черен пипер на вкус.

Овалят се в брашното и се запържват в горещото масло.

Крем сиренето се намачква и се прибавят нарязаните на ситно праз лук и копър.

Сиренето се разпределя върху плато или поднос.

Мидите се слагат отгоре, като първо са отцедени от маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: