Начин на приготвяне
За тази торта са необходими три блата, като всеки един се приготвя по следният начин.
В купа разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото, прясното мляко и ванилията и разбийте отново.
Прибавете брашното с бакпулвера и бадемовото брашно. Разбъркайте хубаво до получаване на еднородна смес.
Намажете дъното на тавичката, в която ще печете блата, с олио и я застелете с хартия за печене. Изсипете сместа и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
През това време пригответе втория блат и след като и той се изпече, по същия начин направете и третия блат.
Пригответе крема, като смесите сметаната с течния шоколад и разбийте хубаво.
В бадемовото брашно налейте 2 с.л. ром и след като го разбъркате, го добавете към шоколадовият крем.
Разбъркайте хубаво до получаване на еднородна смес.
Поставете в поднос първия блат. Поръсете го с 5-6 с.л. инстантно кафе разтворено в топла вода.
Намажете с 1/3 от шоколадово-бадемовия крем, след което върху него поръсете 5-6 с.л. смлени бисквити и 2 с.л. стафиди, предварително напоени в ром.
Отгоре поставете втория блат и с него процедирайте както с първия. Накрая поставете третия блат, поръсете го с кафе, намажете отгоре и отстрани тортата с крем. Загладете го и поръсете страните със смлени орехови или бадемови ядки.
Разтопете на водна баня натуралния шоколад и с него декорирайте готовата торта, като ѝ придадете завършен вид.