Начин на приготвяне
За блата в купа разбийте яйцата със захарта, меда, солта и портокаловите корички.
Добавете содата, угасена в малко оцет, и пресятото брашно и нишесте, смесени предварително.
Разбъркайте сместа и я сипете във форма за торта, постлана с хартия за печене. Поставете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем за около 40 минути.
Оставете готовия блат да се охлади и разрежете на две половини по хоризонтала.
За крема, в метален съд смесете нишестето, захарта, какаото, ваниловата захар, разбъркайте и налейте студеното прясно мляко.
Поставете съда на умерен огън и варите до сгъстяване, при непрекъснато бъркане.
Премахнете от котлона и добавете маслото и меда, бъркайте докато се разтопят и усвоят от крема.
Сглобете шоколадовата торта докато кремът е горещ, като половината крем разпределите върху единия блат. Поставете втория блат отгоре и разпределете останалата част от крема.
Декорирайте и оставете за не по-малко от 6 часа да престои преди сервиране.
Домашната медено-шоколадова торта е готова.