Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Домашна шоколадова торта с бадемов вкус

Домашна шоколадова торта с бадемов вкус

Домашна шоколадова торта с бадемов вкус
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 6
27/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Една торта, на която просто не може да кажете не"

Необходими Продукти

  • продукти да един блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 10 с.л.
  • бадемово брашно - 3 с.л.
  • за сиропиране на блатовете
  • инстантно кафе - 3 к.л.
  • вода - 200 мл
  • за шоколадовият крем
  • заквасена сметана - 1 кофичка от 400 г
  • шоколад - 1 кофичка от 400 г
  • бадемово брашно - 5 с.л.
  • ром - 2 с.л.
  • за поръсване между блатовете
  • ром - 3 с.л.
  • стафиди - 80 г
  • бисквити - 1/2 пакет Роден край
  • за декорацията
  • орехови ядки - 8 с.л. смлени
  • шоколад - 50 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази торта са необходими три блата, като всеки един се приготвя по следният начин.

В купа разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото, прясното мляко и ванилията и разбийте отново.

Прибавете брашното с бакпулвера и бадемовото брашно. Разбъркайте хубаво до получаване на еднородна смес.

Намажете дъното на тавичката, в която ще печете блата, с олио и я застелете с хартия за печене. Изсипете сместа и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

През това време пригответе втория блат и след като и той се изпече, по същия начин направете и третия блат.

Пригответе крема, като смесите сметаната с течния шоколад и разбийте хубаво.

В бадемовото брашно налейте 2 с.л. ром и след като го разбъркате, го добавете към шоколадовият крем.

Разбъркайте хубаво до получаване на еднородна смес.

Поставете в поднос първия блат. Поръсете го с 5-6 с.л. инстантно кафе разтворено в топла вода.

Намажете с 1/3 от шоколадово-бадемовия крем, след което върху него поръсете 5-6 с.л. смлени бисквити и 2 с.л. стафиди, предварително напоени в ром.

Отгоре поставете втория блат и с него процедирайте както с първия. Накрая поставете третия блат, поръсете го с кафе, намажете отгоре и отстрани тортата с крем. Загладете го и поръсете страните със смлени орехови или бадемови ядки.

Разтопете на водна баня натуралния шоколад и с него декорирайте готовата торта, като ѝ придадете завършен вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: