Чили Рейено

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Чили Рейено1 / 2
17/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не казваме, че ще е лесно, но гарантираме, че крайният резултат ще е много вкусен"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 големи или 8 малки
  • яйца - 4 разделени
  • брашно - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • сирене - 1 ч.ч. настъргано чедър (настърган)
  • магданоз - 1 шепа нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и се обелват внимателно, без предварително да се търбушат.

По дължина на всяка чушка се прави внимателно разрез и се изважда семенната част, като дръжката отгоре остава.

Чушките се пълнят със сирене (вид по избор) и се захващат старателно с клечки за зъби, всяка разчупена на 2 отделни клечици.

Разбиват се белтъците до пухкава сняг, след което се добавят брашното и след тях жълтъците.

Всяка чушка се топва първо в брашно и после в панировката и се пуска да се изпържи равномерно в сгорещена мазнина. Пържат се за около 3-4 минути от всяка страна.

Традиционно Чили Рейено могат да се напълнят и с месо вместо със сирене. Поднасят се с лют доматен сос или гарнитура от ориз и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Много е 1 час за 4 пълнени чушки.
Къде ти изчезна магданоза?
И каква е тая мерна единица "1 шепа"?
11.02.2016 23:48
mary
mary
То добре е чили ама не е релено, а е рейено.
19.06.2013 23:04
Аля
Аля
Демек чушки-бюрек.
04.06.2013 09:49
1