Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Бърза паеля със скариди, миди и копър

Бърза паеля със скариди, миди и копър

Бърза паеля със скариди, миди и копър1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 300 г изчистени
  • скариди - 300 г
  • ориз - 300 г
  • бяло вино - 100 мл
  • червени чушки - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • лимон - 1
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз - за поръсване
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете скаридите. Запържете ги за 2-3 минути и добавете подправките.

Когато са готови, добавете нарязаните на ситно чушки и лук, както и мидите.

Когато са поомекнали, добавете ориза и след малко налейте виното. След 2-3 минути долейте малко вода, защото оризът е поел виното.

Така печете за около 20 минути в силно загрята фурна, докато оризът поеме и водата.

Когато ястието е сготвено, го извадете и поръсете с лимонов сок и нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: