Начин на приготвяне
Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете, върнете обратно в тенджерата и залейте с 2-3 с.л. зехтин. Приберете на топло. Междувременно пристъпете към приготвянето на мидите.
Загрейте 1-2 с.л. зехтин и запържете до омекване ситно нарязаните на желиени тиквички, лук и чесън. Добавете мидите, запържете за 3-4 минути и овкусете със зеленчуковия бульон и зелените подправки. Прибавете настърганите домати, виното, черен пипер и сол на вкус.
Варете соса на слаб огън до сгъстяване, след което прибавете настърганите крема сирене и кашкавал и гответе до разтопяването им. Объркайте соса с фетучините, поръсете с настърган пармезан и сервирайте.