Начин на приготвяне
Червената боровинка е един от най-големите източници на витамин С. През зимата ни предпазва от вируси и засилва имунитета. Има силно диуретично действие и дезинфикцира.
Повлиява лечението на камъни в бъбреците и цистит. Мощен източник на Омега-3, Омега-6, на минерали и микроелементи. Екстракт от червена боровинка намалява зъбната плака и възпрепятства натрупване на бактерии в устата.
В 500 мл вода в подходящ съд се слага на котлона да заври. Добавят се 2 с.л. сухи червени боровинки, след 3 минути се изключва, покрива се с капак и оставяме за 20 минути.
После се прецежда и по желание се добавя лъжичка мед, но и така е чудесна напитка.
Стимулира имунитета, задейства защитните сили на организма.
При цистит се приема сок от боровинки. Сварената отвара се пие по 1 ч.ч. три пъти на ден.