Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бисквитена торта с бишкоти и пудинг

Бисквитена торта с бишкоти и пудинг

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Бисквитена торта с бишкоти и пудинг
Снимка: Таня Левенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"И да знаете, че от тази вкусна торта даваме само по 1 парче"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет какаови /250 г/
  • бишкоти - 16 - 17 бр.
  • пудинг - 3 пакета ванилия /по 37 г/
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакет
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 50 г
  • за украса
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • пудра захар - 1/2 к.ч.
  • ванилена захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В правоъгълна форма или квадратна с ринг подреждате бишкотите - изправени, откъм дългата им страна.

Между тях редите също изправени бисквитите.

Леко ги сиропирате с четка в сока от компот или в друг сироп - по избор.

Изсипвате топъл крем, направен от млякото, пудингите, яйцето и захарта.

Когато го махнете от котлона, добавете и маслото.

Поставяте навсякъде от крема и заглаждате отгоре.

Оставяте така до изстиване на крема - най добре в хладилник.

След това разбивате сметаната, измазвате отвсякъде тортата и я украсявате с пош.

Нужно е бисквитената торта да престои в хладилник няколко часа, преди да я разрежете.

Бисквитената торта с бишкоти и пудинг е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: