Бърза бисквитена торта

Бърза бисквитена торта
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Любимите ни торти са бисквитените - правят се да нула време и се изяждат двойно по-бързо"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г чаени
  • шоколад - 300 г млечен
  • сметана - 600 мл течна за разбиване
  • прясно мляко - 100 мл (хладко)
  • шоколадов чипс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 200 мл от сметаната на водна баня. В нея начупете шоколада и бъркайте до разтопяването му. Оставете леко да се охлади.

Разбийте останалите 400 мл сметана. Постепенно я прибавете към разтопения шоколад, като разбърквате с шпатула.

Потапяйте бисквитите за секунда в млякото и във форма с падащо дъно с диаметър 24 см започнете сглобяването на тортата.

Ред бисквити, ред крем и така до изчерпване на продуктите.

Приберете в хладилник за 5-6 часа или една нощ.

Освободете бисквитената торта от ринга и украсете по ваше желание.

Аз използвах шоколадов чипс!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: