Начин на приготвяне
Сос тип Болонезе с пиле вместо кайма:
Нарежете лука на ситно или го настържете. Задушете го в 2-3 лъжици зехтин. Един морков се настъргва и се прибавя към лукът. Задушете още 5 минутки и оставете настрани. Нарежете на ситно пилешкото месце и го задушете с малко водичка и олио. Прибавете към него лука с моркова и запържете 10-15 минути. Добавете смлените домати и подправки на вкус.
В удобен дълбок съд разтопете маслото и дръпнете от котлона. Бавно и постепенно прибавяйте брашното и разбъркайте много добре. Върнете на котлона сместа и след като се затопли, добавете млякото, като не спирате да разбърквате. Варете, докато сместа се сгъсти и накрая се слагат сол и черен пипер на вкус.
Вземете голяма и дълбока тава и наредете един ред от корите. Покрийте с тънък пласт сос Бешамел и пласт сос Болонезе. Следва пласт нарязана на ситно шунка и настърган кашкавал. Така подреждаме и другите редове. Накрая завършваме с ред кори, които покриваме със сос Бешамел и настърган кашкавал.
Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 35 - 45 минути.