Мързелив Уелингтън с кайма

31/01/2018
Елена
отЕленаНовак342
"Накарай мързеливия да готви и той ще направи уникално вкусен мързелив Уелингтън "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 347
  • Преглеждания за месеца460
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • бутертесто - 400 г
  • яйце - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • морков - 1 бр. голям
  • картоф - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. малка
  • лук - 1 бр. глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • грах - 1/2 ч.ч. от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците (без граха) на малко до средно големи кубчета. Запържваме ги за 5-8 мин, след това добавяме две щипки от чубрицата и малко черен пипер. Дърпаме от огъня, слагаме малко сол и разбъркваме.

Изсипвам каймата в купа и започвам да добавям малко по малко от зеленчуците, разбърквайки добре (на ръце или с бъркалка). В купичка разбиваме леко яйцето, като изсипваме половината при каймата.

Добавяме граха и подправяме с още малко подправки на вкус, разбъркваме всичко.

Разточваме тестото на правоъгълник. Изсипваме каймата по ширина, оформяме като пънче. Намазвам страните на тестото с малко от останалото яйце. Завиваме добре с тестото и преместваме в тавичка, застлана с хартия за печене.

Правим няколко дупки на места по дължина с вилица, за да излиза парата отвътре, и правим шарки по тестото с нож. Намазвам всичко с останалото яйце и поръсваме с малко сол.

Може да наредим още картофки покрай рулото, като леко ги намазним и осолим. Печем на 180 градуса за 40 мин.

Ако не искате да препичате коричката на рулото, можете да го покриете фолио, щом достигне желания от вас цвят.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мирела
Мирела
28.02.2019 21:54
Супер се получи :)
0
0
Потребител#223906
Това е оригиналът. Рецептата е на Люси Евтимова. Поне пишете от къде сте взели рецептата. Така е коректно.
0
0
Жечка Люцканова
Мноооооого вкусно, но мисля, че никак не е мързелива.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв