Начин на приготвяне
Телешкото бонфиле се подправя със сол и черен пипер.
В голям тиган се разтапя маслото заедно с олио. Бонфилето се запечатва за 10-15 мин от всички страни. Оставя се да изстине.
В същата мазнина се задушават нарязаните на ситно печурки. Заливат се с бяло вино и се оставят да се редуцира сосът.
Бутертестото се разстила и отгоре се намазва с гъши пастет. След това се поръсва с предварително смлени бадеми и се покрива с готовите гъби.
Поставя се охладеното телешко бонфиле и се завива на солено руло. Краищата му се притискат и отгоре се намазва с разбито яйце.
Поставя се в намазнена тава и телешко Уелингтън се пече в предварително загрята фурна на 180-200°С за 40 мин.